З пошти до банку: план Пенсійного фонду щодо переведення пенсіонерів на картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З пошти до банку: план Пенсійного фонду щодо переведення пенсіонерів на картки

Казна та Політика
1443
Ощадбанк буде базовим банком щодо доставки пенсій пенсіонерам, які зараз отримують їх готівкою через «Укрпошту».
Як розповіла заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду в Києві Ольга Пасічник в ефірі телеканалу «UA: Перший», згідно з планами Кабінету Міністрів, частину клієнтів-пенсіонерів «Укрпошти», які там обслуговуються, примусово переведуть в банки з 1 вересня 2021 року.
«У разі, якщо до певного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 1 вересня 2021-го здійснюватиметься через поточний рахунок в Ощадбанку, який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду, про що одержувача проінформують», — сказала вона.

Пенсійні системи світу 👛

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну №277 від 29 березня 2021 року, «Укрпошта» продовжуватиме доставляти пенсії тільки пенсіонерам за 80 років і маломобільним громадянам. На обслуговування в банки будуть переведені 1,7 млн пенсіонерів. Однак постанову ще будуть доопрацьовувати.
Так, прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив це зробити наприкінці квітня Міністерству соціальної політики, Пенсійному фонду, Міністерству інфраструктури і «Укрпошті», для того, щоб перехід став правом українців, а не зобов’язанням.

Довідка Finance.ua:

  • Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко розповів про переведення з вересня 2021 року пенсійних нарахувань на банківську картку одержувача виплат і запевнив, що це можна зробити в один дотик.
  • Пенсійний фонд України запустив сервіс з автоматичного призначення пенсії.
  • У 2021 році прогнозовано пенсії підвищать близько 10 мільйонам українців. Однак будуть і ті, кому їх, навпаки, зменшать, беручи до уваги закон, що регулює пенсійні виплати.
Поради щодо заощаджень, накопичень і економії в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас