Як бути з ЄСВ підприємцю, який щойно став пенсіонером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як бути з ЄСВ підприємцю, який щойно став пенсіонером

Казна та Політика
1446
Фізична особа — підприємець, яка досягла пенсійного віку та отримує пенсію за віком, звільнена від сплати ЄСВ за себе.
Про це пише Адвокат Права в Telegram-каналі.
«Фізична особа — підприємець, яка набула статус пенсіонера за віком або особи з інвалідністю та отримує відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, або досягла віку, встановленого статтею 26 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ та отримує відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, звільняється від сплати за себе єдиного внеску з наступного місяця після набуття такого статусу», — сказано в повідомленні.
Оскільки пропорційний розрахунок бази нарахування єдиного внеску для цієї категорії платників не передбачений, то місяць, в якому така особа набула право на пенсію за віком або статус особи з інвалідністю, або досягла віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримує відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, відноситься до базового звітного періоду, за який сплачується ЄСВ.

Довідка Finance.ua:

  • Український бізнес пропонують звільнити до кінця 2021 року від сплати ЄСВ та єдиного податку. Одночасно з цим можуть продовжити і мораторій на перевірки малих і середніх підприємств.
  • Члени парламентської фракції «Голос» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт щодо надання допомоги застрахованим особам та підтримки бізнесу на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас