У Раді пропонують звільнити від сплати ЄСВ підприємства, які закрилися на карантин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують звільнити від сплати ЄСВ підприємства, які закрилися на карантин

Казна та Політика
370
Члени парламентської фракції «Голос» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт щодо надання допомоги застрахованим особам та підтримки бізнесу на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів.
Про це повідомив прессекретар партії «Голос» Ярема Дух у коментарі Укрінформу.
Зареєстрований законопроєкт передбачає:
  • звільнення від сплати ЄСВ для всіх підприємств, які змушені закритися на час карантину, у тому числі звільнення від сплати ЄСВ за найманих працівників;
  • мораторій на всі планові неподаткові перевірки, а також збереження мораторію на податкові перевірки, який в багатьох містах зараз ігнорують через спробу відмінити його постановою Кабінету Міністрів;
  • надання права місцевій владі за потреби зменшувати ставки місцевих податків і зборів.
У партії очікують, що такі заходи допоможуть місцевій владі підтримати локальний бізнес, якщо в місцевому бюджеті є на це ресурси. Також проєкт передбачає розширення можливості отримати обіцяні вісім тисяч гривень виплати від держави, якщо діяльність підприємства підпадає під визначений перелік не лише за основним КВЕДом, а й за першими п’ятьма.
Як свідчать дані на сайті Верховної Ради, законопроєкт № 5346 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо надання допомоги застрахованим особам та підтримки бізнесу на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів» зареєстровано у парламенті 7 квітня. Його передано на розгляд керівництву.
Текст документа на сайті ВР наразі відсутній.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас