У 2020 році потужність світової відновлюваної енергетики зросла майже наполовину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2020 році потужність світової відновлюваної енергетики зросла майже наполовину

Енергетика
361
У 2020 році світова галузь відновлюваної енергетики, попри пандемію коронавірусу, росла найвищими темпами з 1999 року. Реалізація проєктів у галузі поновлюваних джерел енергії за цей період зросла на 45%.
Про це повідомляє Міжнародне енергетичне агентство.
Зокрема, потужність сонячної енергії зросла на 50% в порівнянні з допандемійним періодом. Вітрова енергія збільшила показники вдвічі. Найбільший внесок у збільшення глобальної потужності ВДЕ зробили країни Європи, Китай і США. Наприклад, у минулому році частка Китаю вперше зросла до 50% через поспіх із завершенням проєктів до припинення державних субсидій. А в Індії пандемія, навпаки, найбільше вплинула на впровадження ВДЕ.
Крім того, через пандемію експерти переглянули складений раніше прогноз щодо поновлюваних джерел енергії на найближчі роки: приблизно на 25%. Експерти прогнозують, що в 2021-2022 роках на нові відновлювані електростанції припадатиме близько 90% всіх нових енергетичних установок в усьому світі.
За словами директора МЕА Фатіха Бірола, урядам необхідно розвивати цю тенденцію, впроваджуючи політику, яка збільшить інвестиції в сонячну і вітрову енергію, а також в додаткову мережеву інфраструктуру.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас