Світовий банк схвалив виділення Україні EUR90 млн за проектом допомоги для вакцинації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк схвалив виділення Україні EUR90 млн за проектом допомоги для вакцинації

Казна та Політика
97
Світовий банк (СБ) у рамках глобальної ініціативи COVAX затвердив для України позику на суму EUR90 млн для нового проекту «Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні», який, зокрема, передбачає відшкодування витрат Національної служби здоров’я на вакцинацію 10 млн осіб.
«СБ затвердив новий проект на суму EUR90 млн, спрямований на зміцнення сектора охорони здоров’я для реагування на пандемію COVID-19. Проект „Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні“ підтримає розгортання програми вакцинації проти COVID-19 пріоритетних груп населення і посилить можливість сектора охорони здоров’я України у запобіганні, виявленні та реагуванні на наслідки пандемії», — зазначив СБ у повідомленні у вівторок.
Зазначається, що цей проект допоможе не лише в закупівлі вакцин, а й у поліпшенні інфраструктури для їх зберігання і логістики.
«Сюди входить надання послуг, відшкодування витрат на вакцинацію, розширення можливостей для тестування, посилення IT-cистеми, проведення кампанії з підвищення обізнаності населення про вакцинацію», — зазначив СБ.
Як заявив регіональний директор СБ у справах Східної Європи Аруп Банерджі, проект має прискорити темпи вакцинації зі збереженням фокуса на ризикових групах населення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас