Депутати придумали, як замістити половину імпорту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати придумали, як замістити половину імпорту газу

Енергетика
903
У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 5464, який стане ключовим для запуску і розвитку в Україні ринку біометану. Це, як запевняють в Держенергоефективності, дозволить замістити 8 млрд «кубів» газу щороку.
«З огляду на те, що торік Україна імпортувала близько 16 млрд кубометрів газу, то фактично половину цього імпорту можна забезпечити за рахунок виробництва вітчизняного біометану», — зазначив заступник голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко.
Щоб сприяти розвитку цієї сфери, на законодавчому рівні пропонується ввести термінологію, визначити особливості доступу виробників біометану до газотранспортних і газорозподільчих систем.
Документ також пропонує ввести реєстр виробництва, споживання біометану і порядок надання гарантій походження біометану.
Серед іншого прийняття законопроекту дозволить розширити можливості виробників біометану в реалізації електричної і теплової енергії безпосередньо у споживача і збільшити енергетичну ефективність утилізації виробленого біогазу.
Ще один важливий пункт — законопроект допоможе зменшити викиди парникових газів і підвищити економічну привабливість біогазових проектів для потенційних інвесторів.
Нагадаємо, в Україні заявили про можливість замістити природний газ його аналогом, що виробляється з сільськогосподарських відходів, ще в середині квітня.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас