Скільки заробляють frontend-розробники в Україні: до 165 000 грн на місяць (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заробляють frontend-розробники в Україні: до 165 000 грн на місяць (інфографіка)

Особисті фінанси
1557
Аналітики проаналізували ситуацію на ринку праці в галузі frontend-розробки. Це 10% всіх вакансій в категорії «IT/телеком» на рекрутинговому порталі. Шукачів трохи більше – 15% всіх резюме в категорії.
Про це пише AIN.UA з посиланням на дані порталу grc.ua.
Найчастіше frontend’ів шукають роботодавці з IT-індустрії (93% всіх вакансій), банківської сфери (3%) і в маркетингових агентствах (2%). Також розробники потрібні в сфері управління персоналом (1%), в категорії «початок кар’єри/студенти» (0,5%) і на ринку медіа (0,5%).
Більша частина вакансій пропонує працювати віддалено або частково віддалено, поєднуючи нерегулярні походи в офіс і роботу з дому.
Скільки пропонують роботодавці:
  • Frontend-розробник заробляє від 44 000 до 164 500+ грн на місяць. Зарплата залежить від специфіки компанії, досвіду фахівця;
  • Середня пропонована компенсація – трохи більше ніж 67 000 грн;
  • Frontend-розробник з досвідом 3-6 років може претендувати на компенсацію від 134 4000 грн на місяць. Але таких вакансій всього 7% в категорії;
  • при цьому навіть початковий рівень зарплати (від 44 000 грн) значно вищий за середній оклад по Україні (згідно з даними grc.ua, на початку квітня середня заробітна плата в країні становила 17468 грн).
Скільки хочуть кандидати:
  • більшість кандидатів (46%) шукають роботу в діапазоні до 18 500 грн, але при цьому не мають досвіду роботи, практично не знають англійську і ще навчаються в школі або на перших курсах університету (середній вік претендентів на мінімальну заробітну плату в категорії коливається в районі 16-20 років);
  • якщо ж претендент володіє англійською хоча б на рівні Intermediate і, крім обов’язкового JavaScript, пише і на інших мовах програмування, тоді його фінансові очікування набагато вищі.
Скільки заробляють frontend-розробники в Україні: до 165 000 грн на місяць (інфографіка)
Претенденти не завжди відповідають умовам роботодавців:
  • тільки 59% кандидатів у своєму резюме вказали володіння JavaScript;
  • ще половина кандидатів вміють працювати з системою Git;
  • HTML5 володіють 43% бажаючих працювати frontend-розробниками;
  • розуміння принципів jQuery в резюме вказали тільки 30%.
При цьому, незважаючи на явну розбіжність з вимогами, зазначеними в вакансії, і компетенціями претендентів, роботодавці готові брати frontend-розробників-початківців, вкладатися в їхнє навчання і ростити власних фахівців — професія дуже затребувана.
В середньому на одну позицію припадає 3 кандидати (вакансії перекривають потребу в роботі на 36%).
Скільки заробляють frontend-розробники в Україні: до 165 000 грн на місяць (інфографіка)
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас