Громадське харчування втратило майже третину працівників і не може знайти заміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадське харчування втратило майже третину працівників і не може знайти заміну

766
До початку минулого року в сфері громадського харчування працювало близько 550 тис. осіб. За період карантинів і локдаунів роботу в цій сфері втратили 150 тис. українців. Про це у Facebook повідомила директор агентства «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова.
«Зараз їх залишилося майже на третину менше. І це створює велику проблему для громадського харчування, багато закладів просто не можуть знайти професійних працівників у достатній кількості», — розповіла експерт.
За її словами, мова йде про тих, хто працював у кафе і ресторанах, які закрилися, а також тих, кого звільнили через зниження відвідуваності.
Також Насонова підкреслила, що ці громадяни вже не повернуться працювати в заклади громадського харчування. Тому що вони знайшли роботу в інших сферах або поїхали з великих міст додому.
«Професійний ринок праці, який формувався роками, зазнав великих втрат», — додала директор агентства.
Раніше Насонова повідомляла, що столичний ресторанний бізнес постраждав найбільше в результаті квітневого локдауну. Представники громадського харчування підняли ціни, а частина власників взагалі прийняли рішення закрити заклади. При цьому влітку можливий бум відвідуваності і відкриття нових проєктів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас