Як вибрати квартиру: 8 порад для пошуку житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як вибрати квартиру: 8 порад для пошуку житла

Особисті фінанси
5733
Щоб купити комфортну оселю, варто докласти зусиль і вивчити всі чинники, які впливатимуть на проживання в ній.
Експерти порталу flombu.com проаналізували, як вибрати квартиру на вторинному ринку і не прогадати: що впливає на комфортне життя у помешканні і на що звернути особливу увагу при його виборі.
1. Вдалий район міста. Якщо ви працюєте у центрі міста, а квартиру придивляєтеся на окраїні, ймовірність того, що вам сподобається добирання на роботу й назад через півміста, не дуже висока. Або, скажімо, ваше житло розташоване далеко від важливих локацій (наприклад, далеко від батьків, яких часто навідуєте).
Обираючи квартиру, зважте на відстані, які доведеться щодня долати у переїзді з одного району міста в інший. Вдалий район для проживання той, який не віддаляє вас від місць, де ви часто буваєте. Адже дорога туди й назад «крастиме» час.
2. Розвинена соціальна інфраструктура. У виборі квартири варто вивчити, чи є неподалік багатоповерхівки важливі соціальні об’єкти:
  • медичні установи (поліклініки, медичні центри, лікарні);
  • освітні заклади (дитячі садки, школи, гімназії);
  • заклади торгівлі (крамниці, ринки, супермаркети).
Медична, продовольча і освітня складові інфраструктури надважливі для комфортного проживання. Вони мають бути неподалік.
3. Сприятлива екологічна зона. Чисте повітря навколо – це пріоритет у виборі помешкання. Часто у екологічно несприятливі райони заманюють покупців нерухомості нижчими цінами. Але чи варто дихати промисловими викидами і боятися прочинити кватирку?
Пройдіться навколишніми територіями і огляньте, чи не працюють неподалік промислові підприємства, які псують екологію. Адже, незважаючи на нижчу ціну квартири, жити у такому оточенні некомфортно.
4. Достатня прибудинкова територія. Якщо на одного жителя багатоповерхівки у середньому відведено 7 метрів прибудинкової зони, вашим дітям буде де гратися. Це «золотий» критерій щодо розмірів території навколо багатоквартирного будинку. Для комфортного життя прибудинкова територія має бути достатньою.
5. Наявність парковки. Для власників авто місце для паркування – необхідність: не треба думати й шукати, де залишити машину. Якщо на парковці знайдеться місце для 2 автомобілів з однієї квартири, – це найкращий варіант. Утім, паркомісце для одного авто – теж чудово.
6. Загальна безпека будинку. Замисліться, чи купувати квартиру там, де будинок – як прохідний двір: може ввійти кожен охочий. Домофон – елементарний засіб для поліпшення загальної безпеки у будинку. Окрім того, тепер ОСББ встановлюють у багатоповерхівках відеодомофони і камери відеоспостереження.
Безпека у будинку – це плюс до Вашого комфортного життя.
7. Якість будматеріалів. Енергоефективність будинку. Багатоповерхівка з цегли, керамоблоку чи газоблоку має однозначну перевагу над панельними будинками. Якість матеріалів, з яких зведено будинок, подовжує довговічність житла. Водночас зауважте, чи оснащено багатоповерхівку енергоефективними конструкціями, адже утеплення будинку, автономне опалення чи «зелені технології» допоможуть суттєво економити на оплаті за спожиті енергоресурси.
8. Злагоджена робота комунікаційних систем. Для комфортного життя потрібна безперебійна робота комунікаційних складових. Якщо у багатоповерхівці є неполадки із комунікаціями, вони стосуватимуться і вас. Вибираючи квартиру, поцікавтеся у мешканців, чи налагоджена у будинку робота комунікаційних систем.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви хочете зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог з іпотеками.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас