Зростання доходів українців може дещо випередити інфляцію — експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання доходів українців може дещо випередити інфляцію — експерт

Особисті фінанси
345
Середня зарплата в Україні зросла до 13,6 тис. грн. Цього року зростання доходів громадян, ймовірно, буде трохи випереджати інфляцію.
Таку думку висловив інвестиційний банкір Сергій Фурса в програмі «5 питань на злобу дня» телеканалу «Дом».
Він зазначив, що зростання зарплат в Україні триває з 2016 року. І станом на березень 2021-го середня зарплата становить 13 612 грн. За рік вона збільшилася на 9,5%.
За словами інвестиційного банкіра, щоб підвищення зарплат і пенсій українців було істотним, необхідні інвестиції.
В цьому році, на його думку, очікується продовження поступового зростання доходів громадян: «Ймовірно, вони дещо будуть випереджати інфляцію — зростання буде близько 10−15%. В кінці року очікується ще одне збільшення мінімальної зарплати, таким чином середня зарплата по Україні теж зросте».
При цьому Фурса вважає, що середньої заробітної плати на рівні 1 тис. дол. в Україні навряд чи варто очікувати найближчим часом. «Найближчим часом цього точно не буде. Найближчі років десять», — сказав він.
Експерт вказав на необхідні кроки для підвищення доходів українців. «Для того, щоб у нас були високі доходи, нам потрібно проводити реформи. Це і декомунізація економіки, і впровадження реформ, які приваблюють інвесторів. Зокрема, це судова реформа. У нас відсутнє верховенство права. Необхідна повноцінна судова реформа з очищенням судової системи. також важлива антикорупційна політика. Це дві речі, які повинні відкрити двері інвесторам», — підкреслив банкір.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас