ПРРО: штрафи за чек, не виданий на вимогу у паперовій формі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПРРО: штрафи за чек, не виданий на вимогу у паперовій формі

Особисті фінанси
743
Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані, зокрема, надавати покупцям розрахунковий документ на повну суму проведеної операції (фіскальний чек).
Про це нагадали у пресслужбі Головного управління ДПС у Тернопільській області
Чого вимагає законодавство:
  • такий чек має бути створений в паперовій та/або електронній формі;
  • при цьому продавець має відтворити на дисплеї РРО (реєстратора розрахункових операцій) чи ПРРО QR-код, який дозволяє покупцю зчитати та ідентифікувати дані на фіскальному чекові;
  • також (або замість відображення QR) продавець може надіслати електронний розрахунковий документ на абонентський номер або електронну пошту покупця. При цьому продавець може пересвідчитись, що покупець отримав чек, надіславши на наданий покупцем абонентський номер та/або електрону пошту повідомлення із вимогою зворотного інформування.
“Якщо суб’єкт господарювання, який застосовує ПРРО, створив в електронній формі фіскальний чек та надіслав його на наданий споживачем (покупцем) абонентський номер або адресу електронної пошти, то розрахунковий документ вважається виданим споживачу”, – зазначають у податковій.
Відповідальність і штрафи. На продавців можуть накласти фінансові санкції, якщо у ході перевірки з’ясується, що вони не видають (в паперовому вигляді та/або електронній формі) розрахункові документи. Розміри штрафів:
  • 100% вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше;
  • 150% вартості проданих з порушеннями товарів – за кожне наступне вчинене порушення.
Однак тимчасово до 1 січня 2022 року санкції застосовуються в таких розмірах:
  • за порушення, вчинене вперше – 10% вартості;
  • за кожне наступне вчинене порушення – 50% вартості.
До речі, більше цікавих новин та корисної інформації в зручному форматі – в телеграм-каналі Finance.ua. Не забудьте підписатися! 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас