Як правильно робити платежі для погашення кредиту в неплатоспроможному банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як правильно робити платежі для погашення кредиту в неплатоспроможному банку

Кредит&Депозит
305
Якщо банк, у якому ви маєте кредит, визнається неплатоспроможним і переходить під управління Фонду гарантування вкладів, слід продовжувати виконувати свої боргові зобов’язання.
Про це повідомляє ФГВФО.
Навіщо це? У такому випадку ви збережете свою кредитну історію, а кошти, що будуть надходити від погашення кредиту, банк спрямовуватиме на розрахунок зі своїми кредиторами.
Куди платити:
  • у разі якщо це тимчасова адміністрація, платежі для погашення кредиту здійснюються на реквізити банку, вказані у кредитному договорі;
  • якщо ж відбувається повна ліквідація банку, щоб погасити кредит, платежі треба здійснювати на накопичувальний рахунок, що відкривається у НБУ.
Інформація про актуальні накопичувальні рахунки завжди розміщується на сайті Фонду гарантування вкладів або на сайті банку.
Способи оплати:
  • готівкою через каси головного офісу або будь-якого відділення неплатоспроможного банку;
  • у відділенні будь-якого діючого банку;
  • через онлайн-сервіси діючих банків;
  • готівкою через платіжні термінали.
У ФГВФО наголошують, що визнання банку неплатоспроможним та виведення його із ринку не означають автоматичне припинення зобов’язань, передбачених кредитними договорами. Вчасне обслуговування боргу дозволить вам зберегти кредитну історію, а банку – розрахуватися з кредиторами.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. За його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Кредитний помічник

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас