Київоблгаз оштрафували майже на 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київоблгаз оштрафували майже на 1 млн грн

Енергетика
281
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) застосувала максимальний штраф до АТ «Київоблгаз» в розмірі 850 тис. грн.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні регулятора 5 травня, повідомляється на сайті відомства.
Зазначається, що під час планової перевірки було встановлено, що підприємство допустило значну кількість порушень ліцензійних умов з розподілу природного газу та здійснення заходів держрегулювання.
«Зокрема, за період, який перевірявся, товариство (компанія. — Ред.) не дотримувалося структури тарифу, не виконувало затверджені регулятором інвестиційні програми, не здійснювало своєчасно і в повному обсязі розрахунки з Оператором газотранспортної системи, порушувало терміни надання регулятору звітних даних, не виконувало зобов’язання щодо встановлення лічильників газу значній кількості споживачів, не виконувало попередні рішення регулятора тощо», — уточнили в НКРЕКП.
Там також повідомили, що АТ «Київоблгаз» на неналежному рівні надає споживачам послуги з розподілу природного газу, в тому числі і в частині приєднання до газових мереж.
«Необхідно, щоб АТ „Київоблгаз“ стало зразком серед газорозподільних підприємств. Для цього у нього є всі можливості. Однак воно допустило дуже багато суттєвих порушень. Щоб надалі їх не було, підприємство зараз має понести відповідальність», — резюмували в НКРЕКП.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас