У 2021 році запускаються понад 90 нових авіакомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2021 році запускаються понад 90 нових авіакомпаній

Фондовий ринок
347
До кінця цього року понад 90 нових авіаперевізників планують почати польоти. Більшість з них уже знайшли фінансування.
Про це пише газета Wall Street Journal з посиланням на дані компанії Avolon Holdings Ltd, яка займається лізингом літаків.
Нові авіакомпанії з’являються в Північній Америці, Європі, Південній Америці, Африці та Азії, хоча пандемія продовжує негативно впливати на подорожі.
Деякі нові авіаперевізники створюються на основі компаній, які припинили діяльність під час пандемії. Більшість підприємців, які вирішили взятися за створення авіакомпаній, сподіваються, що зможуть купити літаки зі значними знижками і зайняти вигідне положення в колись перевантажених аеропортах, а також найняти на роботу звільнених іншими компаніями пілотів і бортпровідників.
У США дві нові авіакомпанії – Avelo Airlines і Breeze Airways — планують виконувати рейси за маршрутами, які великі перевізники проігнорували або від яких вони відмовилися. Breeze Airways планувала почати польоти ще в минулому році, але запуск авіакомпанії відклали через пандемію.
Зараз, коли попит на дозвілля в США відновлюється, «насправді час дуже вдалий», каже засновник компанії Девід Нілман.

Рейтинг кредитних карток для мандрівників

У світовому масштабі ситуація з подорожами виглядає більш складною.
За даними Cirium, постачальника авіаційних даних, понад 40 авіакомпаній по всьому світу призупинили або припинили свою діяльність з початку минулого року через скорочення попиту. Хоча попит почав відновлюватися в деяких частинах світу, де вірус вдалося взяти під контроль і населення швидко вакцинують, кількість поїздок ще не повернулася на рівень, який був до початку пандемії. Більшість перевізників все ще втрачають величезні суми грошей.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас