Ахметову дали добро на купівлю Дніпровського меткомбінату, що належав ІСД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметову дали добро на купівлю Дніпровського меткомбінату, що належав ІСД

Фондовий ринок
785
Антимонопольний комітет України ухвалив рішення задовольнити заявку материнської компанії металургійного холдингу Метінвест — Metinvest B.V. — на концентрацію у вигляді опосередкованого придбання у власність ПАТ Дніпровський металургійний комбінат, розташованого в Кам’янському Дніпропетровської області.
Про це повідомляється на сайті АМКУ.
Водночас, щоб уникнути потенційного негативного впливу концентрації на конкуренцію на ринку товарного чавуну, Metinvest B.V. візьме на себе ряд зобов’язань. Так, ухвалено рішення зобов’язати компанію Metinvest B.V. протягом трьох років:
1. Не допускати необґрунтованої відмови від реалізації чавуну товарного (чушкового) суб’єктам господарювання, не пов’язаним на момент здійснення концентрації відносинами контролю з компанією Metinvest B.V. (з урахуванням відносин контролю), а саме: за наявності запитів з боку таких суб’єктів господарювання, виражених, у тому числі в офіційних листах та/або за допомогою засобів електронної пошти, забезпечувати реалізацію (прямо або опосередковано через юридичних осіб, пов’язаних відносинами контролю) чавуну товарного (чушкового) в обсязі сукупно не менше 12 тисяч тонн щорічно.
2. При реалізації чавуну товарного (чушкового) суб’єктам господарювання, не пов’язаним на момент здійснення концентрації відносинами контролю з компанією Metinvest B.V. (з урахуванням відносин контролю), застосовувати ринкові ціни.
3. Надавати Антимонопольному комітету України протягом трьох років, починаючи з наступного року після здійснення концентрації, визначеної в першому пункті, один раз у рік не пізніше 20 числа другого місяця календарного року, наступного за звітним, інформацію про обсяги постачання на ринок України чавуну товарного (чушкового) виробництва компанії Metinvest B.V. (з урахуванням відносин контролю), у натуральному та вартісному виразі, із зазначенням споживачів та цін реалізації.
До 11 травня у рамках продажу компанії триває стадія збору заперечень.
Раніше у Метінвесті повідомляли, що ще не ухвалили остаточного рішення про участь у конкурсі на покупку активів ДМК, «беручи до уваги значний простій заводу, його зупинку у 2017 році й, як наслідок, досить поганий технічний стан».
«ПАТ ДМК вже близько двох років проходить процедуру банкрутства, а з жовтня 2020 року перебуває в стадії санації. Планом санації передбачено максимальне задоволення вимог кредиторів шляхом продажу активів комбінату на торгах, стягнення дебіторської заборгованості й продаж непрофільних активів. Метінвест є лише одним з 230 кредиторів ПАТ ДМК, які більшістю голосів підтримали план санації, при цьому група — далеко не найбільший кредитор», — заявили в Метінвесті.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас