Відкритий вебінар FinUpdate 13 травня: Куди інвестувати і не інвестувати в 2021 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкритий вебінар FinUpdate 13 травня: Куди інвестувати і не інвестувати в 2021

Особисті фінанси
619
У березні 2021 року споживчі ціни в порівнянні з лютим зросли на 1,7%, з початку року – на 4,1%, а в порівнянні з березнем 2020 року – на 8,5%. Уряд України прогнозує на цей рік інфляцію 7,3%, Нацбанк – 7%. Ставки за депозитами, незважаючи на підвищення облікової ставки НБУ до 7,5%, залишаються на рекордно низькому рівні і навіть подекуди знижуються.
💸 За номінальною ставкою 9,5 – 10% річних на 12 місяців реальна прибутковість за депозитом з вирахуванням податків становитиме близько 8% річних. Тобто лише на 1% покриває офіційно прогнозовану інфляцію. При ставках за вкладами нижче ніж 9% річних розраховувати на дохід взагалі не варто.
💰 Трохи краща ситуація з ОВДП. Минулого тижня ставки за річними облігаціями зросли на 5 б.п і на 93 б.п за 6-ти місячними і склали 11,2% і 9% річних відповідно. Тобто реальна прибутковість з урахуванням інфляції при річному розміщенні буде близько 4% річних. Краще, але хотілося б істотно більше.
Які ж є альтернативи: нерухомість, фондові ринки, дорогоцінні метали, криптовалюта.
Відкритий вебінар FinUpdate 13 травня: Куди інвестувати і не інвестувати в 2021
🗓 13 травня в рамках чергового випуску серії безкоштовних вебінарів FinUpdate редакції сайтів Мінфін і Finance.ua запросили до відкритої дискусії успішних практикуючих інвесторів, аналітиків і фінансових консультантів. Вони розкажуть: куди інвестувати і куди інвестувати не варто в 2021 році.
Бачення, прогнози та поради від просунутих інвесторів на FinUpdate безкоштовно і без реклами.
Ключові питання для обговорення:
  • Куди інвестувати і точно не інвестувати в 2021 році?
  • Прогнози в розрізі інструментів інвестування (золото, облігації, акції, р2р, крипта і заставне кредитування), фондових ринків (Азія, Європа, США, Україна) і галузей (біотехнології, зелена енергетика, телемедицина, кольорові метали інше).
  • Як скласти свій персональний інвестиційний портфель, якщо у вас 5 тис. і 10 тис. доларів США в короткій і довгостроковій перспективі?
  • Чи є сенс інвестувати в Україну?
  • Якщо Байден збільшить податок на багатих в 2 рази, які можуть бути наслідки для фондових ринків?
  • Як скористатися бурхливим зростанням фондового ринку в своїх інтересах? Як довго ще триватиме бичачий тренд?
  • Коли купувати і коли продавати цінні папери?
  • На які сигнали/дзвіночки ринку слід звернути особливу увагу. Як не наламати дров, піддавшись загальним настроям і паніці?
  • Прибутковість vs ризик: яка мінімальна прибутковість прийнятна для інвестування, які інструменти інвестування з помірним ризиком дозволяють отримувати досить високий дохід.
🕛 Підключайтеся до прямого ефіру і ставте запитання експертам. Дата і час: 13 травня, старт о 12:00.
Посилання на вебінар буде відправлено на пошту після реєстрації тут: http://bit.do/fQEAC
За матеріалами:
BankOnline
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас