Зеленський підписав закон, що поновлює виплату лікарняних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон, що поновлює виплату лікарняних

Казна та Політика
370
Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 1380-ІХ «Про внесення зміни до статті 22 Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування“ щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності», який передбачає поновлення права на матеріальну допомогу у випадку тимчасової непрацездатності.
Про це повідомляє пресслужба президента.
«Документ повертає людям право на отримання матеріальної допомоги з Фонду соціального страхування України у період тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві (так званих лікарняних)», — сказано в повідомленні.
Через законодавчу колізію ці виплати були скасовані після внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», які вводяться в дію з 30 червня 2021 року. Це могло спричинити недоотримання лікарняних 2,5 млн осіб.
Закон виправляє колізію та відновлює право на одержання цієї матеріальної допомоги.
Документ набирає чинності з дня введення в дію Закону України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я» — 30 червня 2021 року.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство охорони здоров’я закликало медзаклади швидше підключитися до еHealth для впровадження е-лікарняних.
  • Середній розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності від Фонду соціального страхування України склав 365,26 грн у розрахунку на день.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас