«Укравтодор» спільно з ЄБРР розпочинає проєкт розвитку інфраструктури для електротранспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укравтодор» спільно з ЄБРР розпочинає проєкт розвитку інфраструктури для електротранспорту

Казна та Політика
252
Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міністерством інфраструктури України розпочинає проєкт розвитку інфраструктури для електротранспорту, який включить потреби електротранспорту у розвиток мережі доріг України.
Консультантом ЄБРР в цьому проєкті виступає міжнародна компанія Atkins (Лондон). У команду проєкту залучені шість експертів, в тому числі, які спеціалізуються на електронній мобільності, фінансовому та транспортному моделюванні.
«Проєкт допоможе адаптувати дорожню інфраструктуру України до глобальних тенденцій транспортного ринку. Світові автовиробники масово збільшують частку електрокарів, деякі планують до 2030 року повністю перейти на електротранспорт, адже його використання відповідає екологічним та енергетичним викликам світу. В рамках „великого будівництва“ у нас є окремі проєкти з розвитку придорожньої інфраструктури, підвищення безпеки руху і нової дорожньої навігації, які будуть інтегровані в проєкт е-мобільності», — прокоментував проєкт голова «Укравтодору» Олександр Кубраков.
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій у свою чергу зазначив, що щорічно кількість електрокарів в Україні неухильно зростає.
«Зі свого боку ми всіляко підтримуємо і сприяємо використанню екологічних видів транспорту — і громадського електричного, і електромобілів. Однак для їх популяризації в глобальних масштабах, в першу чергу, необхідно створити розвинену мережу зарядної інфраструктури, що дозволяє власникам електрокарів комфортно пересуватися як в містах, так і в міжміському сполученні. Тому я радий вітати початок проєкту з розвитку інфраструктури, який ми запускаємо спільно з „Укравтодором“ і ЄБРР», — підкреслив він.
Зустріч з розробки плану дій «Укравтодору» з розвитку інфраструктури для електромобілів за участю представників ЄБРР, Мінінфраструктури, Офісу реформ МІУ і команди підтримки реформ при «Укравтодорі» відбулася 29 квітня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас