США поширили жорстку заяву щодо останніх змін у керівництві Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США поширили жорстку заяву щодо останніх змін у керівництві Нафтогазу

Казна та Політика
2653
Офіційний Вашингтон висловив “глибоку стурбованість” у зв’язку з останніми діями українського уряду щодо зміни керівництва ВАТ “Нафтогаз України”, назвавши це “корисливим кроком” з використанням лазівки в процедурних правилах.
Про це заявив у четвер на самому початку брифінгу у Вашингтоні представник Державного департаменту США Нед Прайс.
«Ми глибоко стурбовані останніми діями українського Кабінету Міністрів щодо маніпуляції діючими правилами, щоб розпустити Наглядову раду, а також змістити керівництво провідної енергетичної компанії України», – заявив представник Держдепартаменту США.
Він назвав це “корисливим кроком з використанням процедурної лазівки з метою витіснення шанованих експертів з рад (директорів. – Ред.) кількох ключових державних підприємств». Прайс також підкреслив, що ці дії вказують на ігнорування українським урядом «справедливої і прозорої практики корпоративного управління і ускладнюють тривалі зусилля з реформування енергетичного сектору України і поліпшення інвестиційного клімату».
Водночас прессекретар Держдепартаменту США підкреслив, що це лише останній приклад ігнорування в Україні кращих практик. За його словами, подібні дії створюють ризик для економічного прогресу в Україні.
«Ми продовжимо підтримувати Україну і зміцнювати її інститути, в тому числі розвивати демократичні інститути і реформи корпоративного управління, проте українські лідери також повинні виконувати свою частину (роботи. – Ред.)», — зазначив офіційний представник адміністрації США.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас