Антимонопольники оштрафували енергетичну галузь на 800 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольники оштрафували енергетичну галузь на 800 мільйонів

Казна та Політика
184
Антимонопольний комітет прийняв рішення накласти штрафи на «Центренерго», компанії групи ДТЕК та інших гравців ринку вугілля більш ніж на 775 мільйонів гривень за синхронне підвищення цін у 2016−2019 роках.
Про це повідомляється на сайті АМКУ.
Комітет визнав, що Міністерство енергетики змушувало компанії енергетичного сектора до вчинення подібних дій шляхом запрошення їх на наради в Міністерство.
«Деякі учасники ринку енергетичного вугілля за рекомендацією Міністерства енергетики та вугільної промисловості синхронно підвищували ціни в 2016—2019 роках», — йдеться в повідомленні.
В ході розслідування встановили, що Міністерство рекомендувало державним підприємствам підвищити граничний рівень ціни вугільної продукції для потреб ТЕС і ТЕЦ до відповідного рівня.
«У такій ситуації Міненерговугілля не мало повноважень рекомендувати рівень граничних цін. Адже в Україні продаж енергетичного вугілля здійснюється на ринкових умовах. Тому комітетом прийнято рішення, яким визнано порушення міністерства, яке полягало у створенні умов учасникам ринку енергетичного вугілля для вчинення антиконкурентних узгоджених дій», — інформує АМКУ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас