Два аеропорти на рік та особливе фінансування: Криклій розповів про новий спецфонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два аеропорти на рік та особливе фінансування: Криклій розповів про новий спецфонд

Казна та Політика
700
Створення спеціального державного фонду для розвитку аеропортів необхідне для модернізації аеропортової інфраструктури України та формування чітких механізмів надання державної підтримки для проектів державно-приватного партнерства (ДПП).
Як повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури, про це заявив глава відомства Владислав Криклій в ході робочої зустрічі з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і консультантами компанії Ernst & Young.
“Створення спеціального державного аеропортового фонду буде не тільки сприяти модернізації аеропортової інфраструктури, а й формуванню чітких механізмів надання державної підтримки для проектів ДПП”, – цитує пресслужба слова міністра.
За словами Криклія, передбачається, що джерелом наповнення аеропортового фонду буде, в першу чергу, акциз на авіапаливо.
За попередніми оцінками, це дозволить щорічно відновлювати по два регіональні аеропорти.
Повідомляється, що під час зустрічі консультанти Ernst & Young представили підходи до розвитку аеропортової інфраструктури України, які будуть закладені в основу концепції аеропортового фонду.
Нагадаємо, у лютому Криклій заявив, що створення в Україні спеціальних фондів для розвитку аеропортів і залізниці дозволить забезпечити стабільне фінансування цих галузей, а також підвищити ефективність відповідної інфраструктури.
У жовтні 2020 року міністр повідомив, що Міністерство інфраструктури планує створити аеропортовий і залізничний спеціальні фонди для фінансування проектів державно-приватного партнерства, в тому числі – співфінансування проектів концесії аеропортів і залізничних вокзалів.
Європейський банк реконструкції та розвитку підтримав ініціативу Криклія щодо створення таких спеціальних фондів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас