«Кузня на Рибальському» заявляє, що завод хочуть свідомо довести до банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Кузня на Рибальському» заявляє, що завод хочуть свідомо довести до банкрутства

Фондовий ринок
543
На заводі «Кузня на Рибальському» заявили, що «системні незаконні дії влади ставлять підприємство на межу зупинки, загрожують тисячам працівників втратою робочих місць і підривають обороноздатність країни».
Про це йдеться в заяві заводу.
«Маски-шоу, як у темні часи Януковича, які ДБР і прокуратура влаштували на підприємстві 28 квітня, колектив і менеджмент заводу розцінюють як ще один доказ свідомого доведення підприємства до банкрутства і зриву виконання його контрактних зобов’язань перед українською армією в умовах російської агресії», — йдеться в заяві.
«ДБР вже не один рік тероризує завод, і добре знає, що не було жодного випадку, коли б „Кузня“ не надала наявних документів на їхню вимогу», — додають в «Кузні».
На заводі стверджують, що жодноої юридичної необхідності в обшуку не було.
«Його справжня мета стає зрозумілою з огляду на те, що слідчі вийшли за рамки постанови знаменитого Печерського районного суду і незаконно вилучали будь-які документи, які їм траплялися на очі, а не тільки ті, які визначені рішенням одіозного судді Соколова в рамках кримінального провадження проти посадових осіб Міністерства оборони, яким розслідується будівництво трьох броньованих десантно-штурмових катерів «Кентавр ЛК», «Станіслав» та «Малин».
Ціна цих катерів, в залежності від комплектації, як мінімум в два з половиною рази нижче вартості закордонних аналогів, які до того ж в 2016 році ніхто Україні не продавав. А тим більше, і бойові модулі до них, які теж було вирішено виробляти в Україні, тому що в той час західні партнери відмовлялися постачати нашій країні летальне озброєння.
Ці катери — пілотні проекти, тому зміни в тактико-технічному завданні на їх виготовлення є в такому випадку природними і неминучими. Їх визначає замовник, в даному випадку Міністерство оборони, а завод — зобов’язаний враховувати", — додали там.
В «Кузні» заявили, що оскаржуватимуть дії правоохоронців в судах і «докладуть усіх зусиль для виконання контрактів з державою незважаючи на протидію самої держави».
«Є підстави вважати, що руйнуючи вітчизняне виробниче підприємство, влада або її окремі представники діють в інтересах окремих держав», — заявили на заводі.
Нагадаємо, Державне бюро розслідувань провело обшуки на підприємствах, які пов’язують з колишнім президентом Петром Порошенком — це завод «Кузня на Рибальському» і підрозділи компанії «Богдан Моторс» в Києві та інших областях.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас