ДФС за квартал вилучила контрафактного пального на 1,1 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС за квартал вилучила контрафактного пального на 1,1 мільярда

Фондовий ринок
141
З початку 2021 року Державна фіскальна служба України вилучила з незаконного обігу пального на суму 1,1 млрд грн, припинила діяльність 10 незаконних виробництв паливно-мастильних матеріалів і понад 240 незаконних АЗС.
Про такі показники роботи голова ДФС Вадим Мельник повідомив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.
На своїй сторінці в Фейсбуці Мельник написав: «Відповідав на запитання про тіньовий ринок пального в Україні. Незважаючи на велику кількість запитань, головне не поставили, а саме, про результати роботи ДФС в цьому напрямку. Тому, з початку 2021 року – ключові показники: вилучили з незаконного обігу пального на суму 1,1 млрд грн в рамках кримінальних і адміністративних проваджень (в 2 рази більше показників 2020 року); припинили 10 незаконних виробництв паливно-мастильних матеріалів; припинили діяльність понад 240 незаконних АЗС».
Глава ДФС також зазначає, що «звик до замовних статей в ЗМІ, коли починаєш демонструвати результати – критикують».
Водночас він відзначає, що ДФС ретельно підбирає докази в справах, що стосуються боротьби з тіньовим сектором економіки. «Цікаво, що саме під час активної фази боротьби з тіньовим сектором економіки нам кажуть: «Швидше, швидше!». Може, це щоб постраждала якість, а винні потім легше отримали виправдувальний вирок в судах? Ні. Нам треба, щоб винні сиділи за ґратами, а не вкотре уникали покарання. Тому ми будемо збирати докази так, щоб всі сіли – а не так, щоб написати переможну статтю в ЗМІ або пост у Фейсбуці, а потім все, вибачте, провалити. Для мене важливий результат – злочинець повинен сидіти у в’язниці. Точка», – написав Мельник.
Як повідомлялося, в квітні в ДФС почав роботу Офіс ефективної взаємодії з бізнесом. Серед його завдань – активізація діалогу з легальним бізнесом для сприяння розвитку різних індустрій української економіки та її детінізації. Створення Офісу отримало схвальний відгук Американсько-української ділової ради.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас