Обсяг проблемних кредитів в Україні становить $19,6 мільярда - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг проблемних кредитів в Україні становить $19,6 мільярда - експерт

Кредит&Депозит
460
Український ринок проблемних активів є одним з найбільших в Європі: загальний обсяг непрацюючих кредитів (NPL) в Україні сягає 19,6 млрд дол.
Про це заявив засновник і керуючий партнер групи компаній Investohills Partners Андрій Волков.
«За даними НБУ та Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО), загальний обсяг непрацюючих кредитів (NPL) в Україні становить 19,6 млрд дол.», – навів дані Волков.
При цьому, зауважив він, ще два-три роки тому левова частка проблемних боргів була сконцентрована у ФГВФО. Але фонд за цей час провів велику роботу з розчищення NPL банків-банкрутів, і на початок 2021 року в ФГВФО залишилося лише 19% всього обсягу боргів на ринку або близько 3,7 млрд дол.
Втім, за словами експерта, драйвером ринку цього року стане активне «розчищення» активів держбанків, в портфелях яких на сьогодні знаходиться близько 11 млрд дол. проблемних кредитів.
«План роботи з проблемною заборгованістю, схвалений нещодавно радою НБУ з фінансової стабільності, передбачає максимальне скорочення обсягу NPL в держбанках протягом найближчих трьох років. Адже на 2021 рік заплановано початок їх приватизації, а успішний продаж цих фінустанов можливий лише за умови оздоровлення кредитних портфелів», – пояснив Волков.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас