S&P дали прогноз стійкості українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P дали прогноз стійкості українських банків

Фондовий ринок
932
У той час як НБУ запровадив дистанційні перевірки банків під час карантину, міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings відзначає, що дочірні структури іноземних банків і приватні українські банки залишаться стійкими в умовах пандемії коронавірусу і відновлять зростання в роздрібному і корпоративному сегментах.
Про це свідчать матеріали агентства.
Зазначається, що українські банки добре підготовлені до ведення бізнесу в умовах економічної нестабільності 2020−2021 років завдяки «розчищенню» банківської системи, проведеної Національним банком України (НБУ), збільшенню запасів капіталу та ліквідності та підвищенню якості банківського регулювання та нагляду.
Показники прибутку банків в 2021 році, швидше за все, будуть відповідати рівню 2020 року.
«Ми прогнозуємо зростання в сегменті роздрібних і корпоративних кредитів, але водночас тиск на чисту процентну маржу у зв’язку з рекордно низькими процентними ставками», — відзначають в агентстві.
Вартість ризику залишиться високою в 2021 році і становитиме близько 2,3% (у порівнянні з приблизно 3% в 2020).
Частка проблемних кредитів у банківській системі знизиться з 41% наприкінці 2020 року приблизно до 30% до кінця 2021 року завдяки списанням.
Основні проблеми для чотирьох державних банків у 2021−2022 роках: «розчищення» балансів від проблемних кредитів, виданих у минулі роки; впровадження ефективних бізнес-стратегій; підвищення якості корпоративного управління для підготовки до часткової або повної приватизації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас