Порушення при видобутку енергоресурсів завдали ₴809 мільйонів збитків - екоінспекція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порушення при видобутку енергоресурсів завдали ₴809 мільйонів збитків - екоінспекція

Казна та Політика
123
Порушення екологічного законодавства при видобутку нафти, газу і вугілля в 2020 році завдали збитків на 808,6 млн грн.
Про це розповів голова Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Андрій Мальований під час презентації результатів соціологічного опитування на тему «Екологічні аспекти енергетики», повідомляє пресслужба ДЕІ.
«Використання нафти, газу і вугілля як енергетичних ресурсів — це пряма загроза навколишньому середовищу. Під час їх видобутку ДЕІ постійно фіксує порушення екологічного законодавства. Найбільший збиток за 2020 рік Держекоінспекція розрахувала в частині видобутку надр — 808,6 мільйона гривень», — повідомив Мальований.
Серед основних видів порушень — засмічення земельних ресурсів відходами видобутку, викиди забруднювальних речовин у повітря в результаті вентиляції шахт, забруднення навколишнього середовища шахтними водами та ін.
Відзначається, що соцопитування також продемонстрували, що тільки 38,5% респондентів висловилися за закриття теплових електростанцій, що працюють на вугіллі.
«Однак такі підприємства також становлять небезпеку для навколишнього середовища. Зокрема, в рейтинг ТОП-100 забруднювачів, який склало Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів, входять відразу 5 таких підприємств», — підкреслив Мальований.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас