Держпродспоживслужба позбудеться зайвого майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпродспоживслужба позбудеться зайвого майна

Казна та Політика
234
Державна служба з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів підписала меморандум про співпрацю з Фондом держмайна (ФДМ). Мета документа – удосконалення роботи системи управління в сфері приватизації, оренди, використання та відчуження майна, повідомили в Держпродспоживслужбі.
“Наповнення держбюджету, оптимізація надлишкового майна та створення кращих умов праці для робітників”, – про такі завдання розповіла глава відомства Владислава Магалецька.
За її словами, це допоможе вирішити низку проблем, що накопичувалися десятиліттями. Частина майна навіть не пройшла реєстрацію і належне оформлення, що допускає корупційні ризики. Також виникають “надмірні” витрати на утримання надлишкового майна.
Для усунення проблем Держпродспоживслужба планує активізувати співпрацю з НАБУ, ФДМ, Офісом простих рішень і міжнародними партнерами, додала Магалецька.
До того ж в службі анонсують напрацювання плану роботи з проблемними активами, актуалізацію переліку об’єктів для малої приватизації та прискорення залучення інвесторів для збиткових і непотрібних об’єктів.
Зі свого боку, глава ФДМ Дмитро Сенниченко підкреслив, що інвентаризація всього майна і передача на приватизацію непрофільних активів допоможе мінімізувати корупційні ризики. Також це унеможливить незаконне виведення або захоплення держмайна.
Зокрема, планується створити цифрову систему обліку об’єктів. Майно, яке служба не використовує, передадуть в оренду.
Крім того, передбачено поліпшення екологічного, епізоотичного та ветеринарно-санітарного сектору. Йдеться про модернізацію і створення нових потужностей на базі опорних ветсанзаводів. Вони будуть займатися утилізацією та переробкою продовольчої сировини, відходів тваринного походження, неякісних харчових продуктів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас