Новий аеропорт для Закарпаття побудують в Мукачеві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий аеропорт для Закарпаття побудують в Мукачеві

Казна та Політика
377
На території Мукачівської громади побудують новий аеропорт «Мукачево-3», орієнтовний термін будівництва становить близько 3 років.
Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.
Зазначається, що 27 квітня голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, представники Держагентства інфраструктурних проектів та Мукачівської територіальної громади підписали чотиристоронній Меморандум про співпрацю з проектування і будівництва нового аеропорту в Закарпатській області.
«Напередодні керівництво області провело робочу зустріч в облдержадміністрації з головою Державного агентства інфраструктурних проектів Кирилом Хомяковим і т.в.о. директора Державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів» Олегом Тарасюком, де обговорювалися питання майбутнього державного інвестиційного проекту в Закарпатській області.
Тоді ж підписали Меморандум про співпрацю між чотирма сторонами-учасниками цієї зустрічі і погодили текст Меморандуму, до якого приєднується Мукачівська територіальна громада", — йдеться в повідомленні.
Уряд підтримав включення проекту будівництва нового міжнародного аеропорту в Закарпатті в державну цільову програму розвитку аеропортів на період до 2023 року.
У 2021 році з державного бюджету вже виділили 30 млн гривень на виготовлення проектної документації.
«Очікується також субвенція з держбюджету на 4 млрд грн. Саме така сума за попередніми підрахунками потрібна на будівництво злітно-посадкової смуги (3 млрд грн) та інфраструктури (1 млрд грн).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас