Реєстрація права власності на новозбудований об’єкт нерухомості: які документи подавати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реєстрація права власності на новозбудований об’єкт нерухомості: які документи подавати

Нерухомість
1943
Власне житло — мрія для багатьох, але кожен обирає свій шлях для її здійснення. Хтось прагне якомога швидше стати власником оселі та вкладає гроші у вже готову нерухомість, а комусь до снаги організувати власний життєвий простір без історії попередніх господарів: інвестувати кошти у квадратні метри в новобудові або розпочати зведення власного будинку.
І ось, коли всі необхідні дозвільні документи вже оформленні, а будівництво житла завершене, господарю нерухомості необхідно подбати про офіціалізацію свого статусу власника. Про це повідомляють в Офісі протидії рейдерства.
Потрібні документи. Для цього потрібно спланувати похід до реєстратора чи нотаріуса, взявши із собою паспорт або ідентифікаційний код, а також документ, що підтверджує сплату/звільнення від сплати (у випадку його наявності) адміністративного збору за державну реєстрацію прав.
Зверніть увагу, що документ, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта, не вимагається у разі, коли реєстрація такого документа здійснювалася в Єдиному реєстрі дозвільних документів (до 6 липня 2020 року), або ж у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва — на ресурсі, який, нагадаємо, наразі знаходиться на етапі поступового впровадження.
Реєстрація права власності на новозбудований об’єкт нерухомості: які документи подавати
Врахуйте: документ, що підтверджує присвоєння об’єкту нерухомого майна адреси, не вимагається у разі, коли державна реєстрація права власності проводиться на:
  • індивідуальний (садибний) житловий будинок;
  • садовий, дачний будинок, збудований на земельній ділянці, право власності на яку зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
У такому разі заявник в поданій заяві обов’язково зазначає відомості про кадастровий номер відповідної земельної ділянки, за яким державним реєстратором отримуються відомості Державного земельного кадастру з метою встановлення місця розташування земельної ділянки, на якій споруджено відповідний об’єкт, для подальшого відображення таких відомостей як адреси об’єкта нерухомого майна.
Документ, що підтверджує присвоєння об’єкту нерухомості адреси, також не вимагається у разі, коли адреса отримана під час реалізації експериментального проєкту з присвоєння адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна та зазначена в документі, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас