Renault обмежить максимальну швидкість своїх авто до 180 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault обмежить максимальну швидкість своїх авто до 180 км/год

Технології&Авто
1181
Французька автомобілебудівна корпорація Renault обмежить максимальну швидкість всіх своїх моделей до 180 км/год. Генеральний директор групи Лука де Мео заявив, що ліміт буде введений з 2022 року, передає Motor1. Виняток компанія зробить тільки для спорткарів Alpine, обмеження їх не торкнуться.
В Renault пояснили нововведення бажанням автовиробника уникнути дорожньо-транспортних пригод з серйозними наслідками. За статистикою, понад 33% ДТП зі смертельним результатом відбувається саме через високу швидкість.
Межа у 180 км/год буде максимальним, але для деяких моделей інженери введуть ще нижчі обмеження. Наприклад, новий Megane не зможе розвивати швидкість понад 160 км/год. Всі майбутні моделі Renault будуть оснащені спеціальним обмежувачем швидкості Safery Coach, який встановлюватиме ліміт швидкості, виходячи з даних геолокації і вимог дорожніх знаків.
Видання зазначає, що французький концерн взяв приклад зі свого шведського колеги Volvo, який встановлює аналогічні обмежувачі на свої машини з весни минулого року. Певною мірою впровадження швидкісних лімітів пояснюється електрифікацією – автомобілі без ДВЗ не відрізняються високою максимальною швидкістю з чисто технічних причин.
Румунський виробник автомобілів Dacia також запланував обмежити максимальну швидкість всіх своїх моделей до 180 км/год.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас