Кабмін розробить законопроєкт про нульову ставку ПДВ на внутрішні авіаперевезення - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розробить законопроєкт про нульову ставку ПДВ на внутрішні авіаперевезення - Шмигаль

Казна та Політика
124
Кабінет Міністрів розробить законопроєкт про введення нульової ставки ПДВ на внутрішні авіаційні перевезення.
Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у Фейсбуці.
«Щодо підтримки авіагалузі. Кабмін розробить законопроєкт про введення нульової ставки ПДВ на внутрішні авіаційні перевезення з метою здешевлення авіаквитків. Це підтримає авіакомпанії в період кризи, а також сприятиме розвитку туристичного потенціалу нашої країни», — написав Шмигаль.
Підбиваючи підсумки тижня, Прем’єр нагадав, що уряд ввів спецмита в розмірі 35% на автобуси і вантажівки з Білорусі. Загальний обсяг порушеного імпорту — близько $ 100 млн на рік. Рішення ухвалено у зв’язку з тим, що Білорусь ввела штучні бар’єри для української продукції, а також через нерівні умови участі в державних закупівлях, пояснив він.
Голова Уряду нагадав і про те, що 20 квітня почалося тестування для працівників Держмитслужби. Всього протестують 9 тисяч осіб на знання митного та антикорупційного законодавства і на благонадійність.
Назвав Шмигаль і деякі позитивні сигнали в економіці, які спостерігаються останнім часом. Зокрема, роздрібна торгівля з початку року зросла на 7,5%, а якщо брати березень цього року в порівнянні з березнем минулого, то виходить + 13,1%. Щодо промисловості, то в березні вона зросла на 2,4% порівняно з березнем 2020 року. У тому числі зростання було в переробній промисловості (+ 2,5%) і в категорії «інвестиційні товари» (+ 3,4%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас