Порушення на ринку страхування: Нацбанк застосував заходи впливу до 11 компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порушення на ринку страхування: Нацбанк застосував заходи впливу до 11 компаній

Фондовий ринок
268
Національний банк України застосував заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення всіх ліцензій п’яти страхових компаній і зобов’язання вжити заходів для усунення порушення до шести страхових компаній.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив рішення про застосування заходів впливу, яке набуває чинності 22 квітня 2021 року:
1) тимчасово зупинити дію всіх ліцензій п’яти компаній: ПрАТ «Страхова компанія «Капітал-страхування», ТДВ «Страхова компанія «Ніка», ПрАТ «Альянс-Гарант», ПрАТ «Страхова компанія «Фінекс», ТДВ «Страхова компанія «Фінтех»;
2) застосувати захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення до шести страхових компаній: ПрАТ «Перестрахувальне товариство «Європоліс», ПрАТ «Страхова компанія «Мир», ПрАТ «Страхова компанія «Остра», ПрАТ «Страхова фінансова група «Глєбов і Партнери», ПрАТ «Українська акціонерна страхова компанія Аска», ПрАТ «Страхова компанія АСКО-Донбас Північний».
Національний банк вирішив тимчасово зупинити дію всіх ліцензій п’яти компаній, оскільки вони не мають необхідного обсягу прийнятних активів для поглинання збитків, які можуть виникнути в майбутньому. Частина з них, в тому числі не має достатньо прийнятних активів для виконання страхових зобов’язань.
Дефіцит прийнятних активів цих компаній перевищує 50%, а у деяких сягає 99%. Продовження укладання договорів страхування в умовах вищезазначеного фінансового стану призведе до збільшення зобов’язань страховика та збільшення ризику неповного та/або несвоєчасного виконання зобов’язань перед більшою кількістю споживачів та інших клієнтів.
До шести страхових компаній було обрано захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення, оскільки ці компанії не порушують нормативи, пов’язані із страховими резервами, а обсяг та стабільність прийнятних активів для покриття страхових резервів не викликає наразі застережень.
Усі 11 страховиків зобов’язані у строк до 4 червня 2021 року усунути порушення та подати Національному банку звіт про їхнє усунення і засвідчені у належний спосіб документи, які це підтверджують.
Зазначається, що це третє засідання, на якому Комітет розглянув акти за порушення страховиками обов’язкових нормативів за 9 місяців 2020 року. Таким чином, Національний банк вже розглянув акти про правопорушення 21 страхової компанії.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас