Facebook до кінця року може запустити власну цифрову валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook до кінця року може запустити власну цифрову валюту

Фінтех і Картки
204
Соціальна мережа Facebook сподівається дати старт своїй цифровій валюті. Її відкладали багато років, але зараз топ-менеджери соцмережі планують її тестовий запуск до кінця 2021 року.
Анонсована у 2019 році з іменем Libra, ця валюта не отримала позитивного сприйняття публіки, тому її переіменували в Diem. Планується, що вона буде забезпечена американським доларом.
Початковий план Facebook із запуску власної валюти отримав сувору критику влади та спільнот у всьому світі. Вони були стурбовані, що така гігантська техномонополія, як Facebook, зможе конкурувати зі світовими валютами. У Facebook приблизно 2,8 млрд активних юзерів, тоді як населення всієї планети становить 7,98 млрд.
Через погану реакцію суспільства компанії, які спершу підтримали валюту Facebook, почали відмовлятися від неї. Серед таких – PayPal та eBay.
Цього разу асоціація Diem Association, чия штаб-квартира знаходиться у Швейцарії, планує дуже обережний підхід. Спершу запустять тестовий режим з однією монетою, що прив’язана до американського долара. Обсяг транзакцій буде невеликим і націленим на індивідуальних споживачів.
Голова австралійського піар-відділу Facebook Антоніа Сандра каже, що Diem є окремою від Facebook організацією, і питання про валюту потрібно ставити їй.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас