Стартап Humble презентував електромобіль за $109 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап Humble презентував електромобіль за $109 тисяч

Технології&Авто
603
Серійне виробництво електрокросовера з запасом ходу до 800 км стартує у 2024 році.
Заснований у 2020 році каліфорнійський стартап Humble Motors опублікував кілька фотографій своєї першої моделі – електричного кросовера Humble One, який позиціонується в якості «першого в світі позашляховика на сонячній енергії».
Передбачуваний запас ходу електрокросовера – 800 км. За даними Humble Motors, близько 100 км шляху Humble One зможе проїжджати за рахунок енергії, накопиченої протягом дня сонячними панелями загальною площею 7,65 м². Їх встановлять на даху та у вікнах автомобіля. Навіть за несприятливих природних умов після дня заряду панелі повинні забезпечити 16 км пробігу. Також Humble One буде заряджатись на звичайних зарядних станціях постійного та змінного струму.
Заявлена потужність силової установки – 1020 к.с., але подробиць про силові агрегати наразі немає. Коефіцієнт аеродинамічної ефективності – Cd 0,25, що при мінімальній вазі відіграло свою роль у заявленій дальнобійності Humble One.
Стартап Humble презентував електромобіль за $109 тисяч
Як пише InsideEV’s, прийом попередніх замовлень на «сонячний» кросовер вже оголошено. Для бронювання необхідно внести зворотній депозит у розмірі $300. Цінник Humble One стартує від $109 тисяч.
Очікується, що серійне виробництво електрокросовера почнеться у 2024 році, а поставки клієнтам – у 2025 році. Як заявляють у компанії, сума попередніх замовлень вже перевищила $20 мільйонів. Зі слів Алекса Богичевича, головного інженера Humble і колишнього керівника Ford, минулого місяця резервування Humble One у США збільшилася на 426%, в той час як загальні продажі електромобілів на місцевому ринку зросли всього на 12%.
Стартап Humble презентував електромобіль за $109 тисяч
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас