СБУ заблокувала масштабне розкрадання дизпального на Укрзалізниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ заблокувала масштабне розкрадання дизпального на Укрзалізниці

Кримінал
376
СБУ викрила масштабний механізм розкрадання дизельного пального в АТ «Укрзалізниця». Оперативники встановили, що «схема» існувала у більшості структурних підрозділів, а збитки від цього механізму можуть сягати десятків мільйонів гривень.
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
«Задокументовано, що функціонування корупційного механізму не припинялось навіть в умовах критично низьких залишків дизпалива на залізниці», — йдеться в повідомленні.
Зокрема, у ході проведення перевірок співробітники СБУ спільно з представниками офісу безпеки АТ «Укрзалізниця» виявили значні порушення в одному із структурних підрозділів регіональної філії «Південна залізниця».
«Правоохоронці отримали докази причетності керівництва цього підрозділу до розкрадання пального. Щоб приховати виявлені факти, зловмисники запропонували хабар представнику офісу з безпеки АТ „Укрзалізниця“ ‒ керівнику ревізійної комісії», — повідомляє СБУ.
СБУ заблокувала масштабне розкрадання дизпального на Укрзалізниці
Як зазначається, оперативники спецслужби затримали у Харкові організатора схеми під час передачі всієї суми неправомірної вигоди. Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.
У пресслужбі також запевнили, що СБУ спільно з АТ «Укрзалізниця» продовжує вживати заходи із недопущення зриву перевізного процесу на залізничному транспорті через брак дизельного пального.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас