СБУ затримала українського хакера, який вкрав десятки мільйонів доларів з американських і канадських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ затримала українського хакера, який вкрав десятки мільйонів доларів з американських і канадських банків

Фінтех і Картки
636
Кіберфахівці СБУ, спільно з американськими правоохоронними органами заблокували на Херсонщині протиправну діяльність хакера. За попередніми даними, зловмиснику вдалося вкрасти десятки мільйонів доларів із рахунків фінансових установ Північної Америки.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник використовував шкідливе програмне забезпечення, придбане у інших учасників хакерської спільноти. Окремі модулі він створював та оптимізував особисто.
Вже задокументовано, що зловмиснику вдалось викрасти реквізити доступу до банківських рахунків понад тисячі громадян США та Канади, а також вкрасти понад $300 тисяч. У подальшому персональна та конфіденційна інформація використовувалась через анонімні торгівельні майданчики у «DarkNet».
Точна сума збитків, завданих зловмисником, встановлюється. За попередніми оцінками фахівців, загальна сума вкрадених коштів може сягати десятків мільйонів доларів.
Під час проведення слідчих дій отримано беззаперечні докази протиправної діяльності хакера. У підозрюваного вилучено комп’ютерне обладнання зі зразками шкідливого програмного забезпечення.
Триває досудове розслідування у межах провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України.
Операція проводилась управлінням СБ України в Херсонській області у взаємодії з Департаментом кібербезпеки СБ України та американськими органами влади, за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Читайте важливі новини, які убережуть ваші гаманці, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас