Від 1 мільйона доходу на місяць: у «дочці» «Нафтогазу» розповіли про плани на «трубу Медведчука» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від 1 мільйона доходу на місяць: у «дочці» «Нафтогазу» розповіли про плани на «трубу Медведчука»

Енергетика
460
В «Укртранснафті» зобов’язуються забезпечити від 1,1 до 2,5 млн грн щомісячного доходу держави від управління українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» — з такою умовою компанія планує підписати із АРМА договір на управління.
Про це йдеться у прес-релізі «Нафтогазу».
У компанії зазначили, що для повноцінного відновлення транспортування нафтопродуктів магістральним трубопроводом необхідно врегулювати низку питань нормативно-правового характеру, зокрема:
  • врегулювати на законодавчому рівні можливість управителя оформити дозвіл на право користування земельними ділянками, на яких розташовані об’єкти частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок», оскільки наразі усі документи на право користування земельними ділянками оформлені на ТОВ «Прикарпатзахідтранс»;
  • отримати дозвіл від АМКУ на концентрацію та узгоджені дії для управління трубопроводом;
  • отримати від НКРЕКП ліцензію на право провадження господарської діяльності з транспортування нафтопродуктів, для чого спільно з НКРЕКП врегулювати можливість окремого порядку отримання управителем такої ліцензії;
  • отримати від Держмитслужби рішення про відкриття двох митних складів відкритого типу для зберігання нафтопродуктів.
«Також необхідно укласти договори на постачання та транспортування електричної енергії для об’єктів магістрального нафтопродуктопроводу. Для цього потрібно визначити обсяг необхідної електроенергії на підставі плану транспортування дизельного палива і провести торги у системі ProZorro для вибору постачальника.
Щоб сформувати такий план транспортування, Укртранснафта планує провести низку перемовин з власниками ресурсу з боку Республіки Білорусь та Російської Федерації і укласти договори про надання АТ «Укртранснафта» послуг з транспортування дизельного пального. Без наявності договірних відносин з власниками ресурсу, відновлення роботи переданого в управління нафтопродуктопроводу буде неможливим", — заявили у компанії.
«Транспортування — наш профільний бізнес. Тим паче, частина нафтопродуктопроводу проходить в одному технологічному коридорі з нафтопроводом «Дружба», тож певні наші операційні витрати не зростуть.
Я впевнений у високій кваліфікації наших працівників і що нам вдасться врегулювати й нормативні питання для якнайшвидшого відновлення роботи нафтопродуктопроводу та створення стабільного джерела доходів для бюджету України", — зазначив генеральний директор АТ «Укртранснафта» Микола Гавриленко.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас