Аеропорти світу з найдорожчими і найдешевшими ПЛР-тестами (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорти світу з найдорожчими і найдешевшими ПЛР-тестами (інфографіка)

Світ
16817
Різниця між найнижчими та найвищими цінами на ПЛР-тести для визначення COVID-19 в аеропортах світу досягає $ 400.
Про це пише avianews.
Це показало дослідження британського агентства Skytrax, яке відоме своїми щорічними рейтингами з визначення найкращої авіакомпанії та аеропорту. Воно проаналізувало дані 77 повітряних воріт по всьому світу.
Найдорожчий ПЛР-тест в японському аеропорту Кансай — $ 404, найдешевший — в індійському аеропорту Мумбай для пасажирів внутрішніх рейсів — всього $ 8.
У Північній Америці мало аеропортів пропонують здати аналіз на місці. Найдешевший ПЛР-тест в аеропорту Форт-Лодердейл / Холлівуд — $ 106, найдорожчий в Сан-Франциско — $ 261.
Хоча інфраструктура в аеропортах з тестування за останні півроку суттєво розвинулася, ціна, швидкість і зручність тестування залишаються суттєвими обмежувачами для збільшення числа міжнародних поїздок, зазначає агентство.
Аналіз Skytrax показав, що ціна вища в розвинених країнах, де істотну роль відіграють витрати на інфраструктуру, заробітну плату працівників і витрати лабораторій. Тут вони вищі, ніж в регіонах, що розвиваються. Деякі держави стягують податки з тестів, що також відображається на їх вартості. Наприклад, у Великій Британії в ціну включено 20% ПДВ.
Аеропорти світу з найдорожчими і найдешевшими ПЛР-тестами (інфографіка)
В агентстві помітили, що країни досі не стандартизували вимоги до тестів, а час очікування результату може досягати 24 або навіть 96 годин в залежності від аеропорту.
При цьому на додачц до стандартних ПЛР-тестів з’явилися інші види перевірки людей на коронавірус. Серед них тести на антиген, імунохроматографічний аналіз, петльова ізотермічна ампліфікація ДНК і РНК, тест на нуклеїнову кислоту.
Розширення видів тестів, які дозволені для здійснення подорожей, можуть істотно знизити витрати на подорожі. У зв’язку з цим Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) закликала уряди дозволити авіапасажирам здавати експрес-тести на визначення антигену коронавірусу для здійснення поїздок.
За даними організації, це дозволить також знизити час на тестування і зберегти при цьому високий рівень точності, як при використанні ПЛР-тестів.
За даними Skytrax, найдешевший тест на антиген можна пройти в аеропорту Мумбая — за $ 2, найдорожчий в Гельсінкі – за $ 214. Це в 4 і 1,5 рази менше в порівнянні з цінами на ПЛР-тести в цих же аеропортах.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас