У столиці судитимуть підприємця, який незаконно видобув піску на 626 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці судитимуть підприємця, який незаконно видобув піску на 626 млн грн

Кримінал
534
У Києві судитимуть підприємця, який без спеціального дозволу організував незаконий видобуток піску з Бортницького родовища.
Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.
«За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно голови правління акціонерного товариства за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та порушення правил охорони і використання надр (ч. 2 ст. 364−1, ч. 2 ст. 240 КК України)», — йдеться в повідомленні.
Так, за даними слідства, голова правління акціонерного товариства з 2017 по 2018 рік в порушення умов спеціального дозволу на користування надрами та за відсутності акту про надання гірничого відводу організував силами підпорядкованого підприємства видобування піску з Бортницького родовища на території Дарницького району м. Києва та незаконно заволодів ними.
Повідомляється, що згідно з висновком інженерно-екологічної експертизи загальна сума збитків, завданих державі внаслідок самовільного видобування корисних копалин, становить понад 626 млн грн.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням СБУ за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас