Соціальні пакети співробітників банків (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соціальні пакети співробітників банків (інфографіка)

Особисті фінанси
2196
Соціальні пакети співробітників банків завжди були одними з найцікавіших і найпривабливіших на ринку праці.
Спеціально для finance.ua, аналітики кадрового порталу grc.ua підготували огляд соцпакетів банківських працівників під час карантину 2021 року.
Всі соціальні пакети, що пропонуються співробітникам українських банків, можна розбити на три умовні групи: для менеджерів молодшої ланки, керівників середнього рівня і ТОП-менеджменту.
В описі більшості банківських вакансій (незалежно від рівня співробітника) зазначено дотримання соціальних гарантій, обов’язкових згідно з Трудовим кодексом України: офіційне працевлаштування (84% вакансій), виплата зарплати в повному обсязі і в зазначений термін (83%) тощо.
Функціонал і наповнення соціального пакету залежить від рівня відповідальності менеджера: чим вищий статус співробітника в компанії, тим більше корпоративних «плюшок» входить до його соцпакету.
Соціальні пакети співробітників банків (інфографіка)
Вакансії для менеджерів нижчої ланки складають 25% від загального числа вакансій в категорії «Банки, інвестиції, лізинг». 85% роботодавців в цій категорії вказали інформацію про соціальний пакет.
Соціальний пакет менеджерів середньої ланки включає в себе більш розширені опції. Так, крім медстраховки (13% вакансій), оплати навчання (16%) та інших корпоративних «плюшок», до соцпакету банківського працівника середнього рівня зазвичай входить оплата мобільного зв’язку (5%) і компенсація транспортних витрат (2%).
Вакансій менеджерів середньої ланки в банківській сфері 67% від усіх вакансій категорії. Інформація про соціальний пакет присутня в 87% оголошень про роботу.
Найцікавіші соціальні пакети топ-менеджерів банків. Таких вакансій небагато — всього 6,1% від усіх актуальних вакансій у банківській сфері.
Найчастіше топ-менеджер українського банку очікує медичну страховку не тільки для себе, але і для членів своєї сім’ї (9%), оплату навчання (18%), компенсацію мобільного зв’язку, додаткові бонуси (18%), а також розраховує на безвідсоткову позику від компанії (9%).
Через епідемію, на додачу до медстрахування, банки часто покривають тестування на CОVID-19 і виплачують матеріальну допомогу працівникам, які потрапили до лікарні з тяжким перебігом захворювання. Ця опція доступна практично всім співробітникам незалежно від їхнього рангу і статусу.
Ще одним коронавірусним нововведенням в банківські соцпакети стали welcome pack’і з брендованоб продукцією (канцелярія, кружка і т.д.) і з інформацією про компанію у вигляді брошури або посилання на лендінг, де кандидат, який прийняв пропозицію про роботу, може ознайомитися з корпоративною культурою банку і можливостями для професійного і особистого розвитку.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-канал Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас