США схвалили додаткові 150 млн доларів військової допомоги Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США схвалили додаткові 150 млн доларів військової допомоги Україні

Казна та Політика
608
Конгрес США схвалив виділення додаткових 150 млн доларів допомоги Україні. Вони підуть на поліпшення ситуації в сфері безпеки.
Про це на церемонії передачі командування в Центрі бойової підготовки в Яворові заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін, передає посольство США.
За її словами, Україна в 2021 році зробила значний прогрес у здійсненні реформ. А Збройні сили стали більш боєздатними і професійними. Вона також відзначила підготовку українських військових іноземними інструкторами в Яворові, але це “лише частина допомоги в сфері безпеки на 2 млрд доларів, які США надали з 2014 року”.
“Адміністрація Байдена продовжує і посилює цю підтримку. В березні Міністерство оборони США оголосило новий пакет допомоги Україні в галузі безпеки на 125 млн доларів, який включає фінансування, військову підготовку, обладнання та консультативну допомогу. У цьому фінансовому році Конгрес США схвалив виділення додаткових 150 млн доларів допомоги Україні”, – підкреслила Квін.
Нагадаємо, раніше Пентагон розкрив деталі пакету допомоги на 125 млн доларів. За ці гроші Україні поставлять два патрульні катери, але протитанкові комплекси Javelin не входять до цього пакету.
Також раніше в Пентагоні казали, що виділять додаткові 150 млн доларів, якщо Україна досягне достатнього прогресу в ключових оборонних реформах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас