ДТЕК КЕС заперечує порушення при підключенні об'єкту в Плютах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК КЕС заперечує порушення при підключенні об'єкту в Плютах

Фондовий ринок
272
ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» заперечує порушення, які, за інформацією Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), нібито були здійснені при підключенні до мереж об’єкта в селі Плюти (Обухівський р-н Київської обл.), пов’язаного з основним акціонером компанії Рінатом Ахметовим.
«Регулятор на засіданні 15 квітня не накладав штраф на „ДТЕК Київські електромережі“ через порушення ліцензійної діяльності при приєднанні об’єкта будівництва в селі Плюти. НКРЕКП обґрунтувала штраф порушеннями щодо інших об’єктів в період 2019−20 років», — зазначила компанія в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».
НКРЕКП на засіданні в четвер оштрафувала «ДТЕК КЕС» на 1,7 млн грн, звинувативши компанію в низці порушень ліцензійної діяльності, зокрема, несвоєчасному приєднанні споживачів, несвоєчасних виплатах компенсацій за надання неякісних послуг, а також введення в експлуатацію з порушенням законодавства об’єктів на 311,3 млн грн.
За словами члена Комісії Ольги Бабій, «ДТЕК КЕС» несанкціоновано і неправомірно приєднала до мереж об’єкт в селі Плюти, оскільки об’єкт розташований за межами території здійснення ліцензійної діяльності. «Формально, за документами, це санаторій, а фізично — це приміщення Ріната Леонідовича», — сказала вона в ході засідання.
У ДТЕК КЕС підкреслили, що не згодні з рішенням регулятора про накладення штрафу, оскільки всі скарги клієнтів, що стали причиною розглядів з боку регулятора, були усунені до початку перевірки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас