Україна повністю виконала 12% рекомендацій РЄ щодо боротьби з корупцією - GRECO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повністю виконала 12% рекомендацій РЄ щодо боротьби з корупцією - GRECO

Казна та Політика
246
Україна у 2020 році виконала 61% рекомендацій Ради Європи, пов’язаних з боротьбою з корупцією, частково і 12,2% – повністю.
Про це йдеться в оприлюдненій доповіді Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO).
Згідно з наведеною статистикою, станом на кінець 2020 року Україна не виконала 26,8% відповідних рекомендацій.
Водночас у Раді Європи закликали країни-члени запобігати корупційним ризикам у вжитті заходів, спрямованих на подолання негативних наслідків впливу пандемії COVID-19 на економіки.
«Уряди мають суворо уникати корупційних ризиків, які виникають у зв’язку із необхідністю вжиття надзвичайних заходів у боротьбі з пандемією COVID-19», – наголошується у документі.
У GRECO підкреслили, що більш як рік уряди вживають надзвичайних заходів, які посилюють концентрацію влади та певним чином погіршують ситуацію з дотриманням прав людини. Це все, на думку експертів GRECO, становить корупційні ризики.
«Ці ризики, зокрема, можуть бути у сфері державних закупівель, коли може йтися про такі питання, як конфлікт інтересів та роль лобістів», – сказано у доповіді.
Голова GRECO Марін Марчела, аналізуючи тенденції 2020 року, зауважив, що в деяких державах-членах з боку виконавчої або законодавчої гілок влади спостерігалися помітні спроби нападів, залякування або підпорядкування судової системи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас