Україні потрібно менше корупції і кращий бізнес-клімат, — позиція США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні потрібно менше корупції і кращий бізнес-клімат, — позиція США

Казна та Політика
309
Для того щоб прискорити процес приєднання України до ЄС та Євроатлантичного союзу, в країні мають покращитися умови для бізнесу, а його провадження має бути прозорим.
Таку думку висловила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
За її словами, співпраця з МВФ і Євросоюзом допоможе Україні стати сучасною західною країною.
«Щоб була можливість допомогти Україні просуватися до членства в європейських та євроатлантичних інституціях, Україні потрібно більше прозорості, менше корупції і кращий бізнес-клімат. Зобов’язання України за програмами фінансової допомоги МВФ, Світового банку та ЄС є корисним дороговказом для неї. Зміни в цих напрямках допоможуть Україні стати сучасною західною країною, яку прагнуть мати українці».
Також Крістіна Квін заявила, що США не чекає від України конкретних результатів реформ. Америка є партнером і допомагає державі будувати економіку для потреб українців. Співпраця США та України є обопільно вигідною і спрямована на створення міцних партнерських відносин.
Водночас тимчасова повірена у справах США зазначила, що одним з досягнень України є земельна реформа, яку планують реалізувати цього літа. Створення ринку землі допоможе розкрити величезний сільськогосподарський потенціал України.
«Парламент також зараз розглядає законопроект, який буде забезпечувати прозорість на майбутньому ринку землі і передбачає надання фінансової допомоги українським фермерам. Це стало б важливим досягненням на додачу до того, що вже було зроблено в напрямку земельної реформи».
Ще однією значущою реформою в Україні є децентралізація. На думку Квін, дуже добре, що органам місцевого самоврядування дали повноваження самим розподіляти бюджет.
Ухвалення пакету законів про приватизацію в США також вважають великим кроком для України. Якщо ці законопроекти будуть прийняті, то процес приватизації в країні стане більш прозорим і справедливим, що може збільшити приплив інвесторів і працевлаштувати тисячі українців.
На думку Крістіни Квін, ці реформи є важливими економічними досягненнями України, які не можна не помітити.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас