SpaceX Ілона Маска залучила 1,16 млрд доларів інвестицій за два місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX Ілона Маска залучила 1,16 млрд доларів інвестицій за два місяці

Фондовий ринок
262
SpaceX мільярдера Ілона Маска залучила близько 1,16 млрд доларів у вигляді часткового фінансування за останні два місяці, повідомила приватна ракетна компанія в доповненій нормативній документації в середу.
Подання документів відбулася після того, як SpaceX, серед інвесторів якій Alphabet і Fidelity Investments, в лютому повідомила, що залучила близько 850 мільйонів доларів, що, як повідомляється, підняло її оцінку приблизно до 74 мільярдів доларів.
За даними постачальника фінансового програмного забезпечення і даних PitchBook, в серпні приватна космічна компанія залучила 1,9 мільярда доларів в рамках найбільшого раунду збору коштів.
У лютому прототип ракети SpaceX Starship, SN9, вибухнув при останньому спуску, як і раніше SN8. SN9 був тестовою моделлю, яка розроблялася для перевезення людей і 100 тонн вантажів у майбутніх місіях на Місяць і Марс.
Слідом за цим Комітет з питань транспорту та інфраструктури Палати представників США заявив минулого місяця, що розслідує комерційний запуск SpaceX, який, як встановили регулюючі органи, порушив вимоги безпеки США і ліцензію на випробування.
Маск, який також очолює кілька футуристичних компаній, в тому числі Tesla, Neuralink і Boring Co, заявив минулого місяця, що SpaceX відправить свої ракети Starship на Марс до 2030 року.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас