За пізню поставку китайської вакцини з «Лекхіму» можуть стягнути понад 38 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За пізню поставку китайської вакцини з «Лекхіму» можуть стягнути понад 38 мільйонів

Світ
295
Державне підприємство «Медичні закупівлі» продовжує нараховувати пеню ПрАТ «Лекхім», яке не виконало умови договору про постачання першої партії вакцини CoronaVac в кількості 700 тисяч флаконів в термін. Крім того «Лекхіму» загрожує чималий штраф.
Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на відповідь ДП «Медичні закупівлі».
У листі ДП зазначається, що «Лекхім» мав поставити в Україну 700 тис флаконів китайської вакцини CoronaVac в термін не пізніше 30 днів з дня реєстрації вакцини в одній з визначених країн.
«Оскільки 4 лютого вакцину було зареєстровано в Китаї, поставки першої партії вакцини в Україні мали відбутися до 6 березня.
Фактично вакцина надійшла на склади «Медичних закупівель» 10 квітня, і в кількості 200 тис флаконів, що значно менше обсягу очікуваної першої партії відповідно до умов договору», — йдеться в повідомленні.
«Поставка зазначеної кількості флаконів не звільняє постачальника від обов’язку сплати пені та штрафу, що застосовуються до постачальника з огляду на недотримання термінів поставки продукції, передбачених договором. ДП „Медичні закупівлі“ продовжує нарахування пені за кожний день такого прострочення, починаючи з 06.03.2021», — заявили в держпідприємстві.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас