Windows 10 on ARM стала доступною для Mac на Apple M1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Windows 10 on ARM стала доступною для Mac на Apple M1

Фондовий ринок
399
Parallels презентувала оновлення свого програмного забезпечення Parallels Desktop, завдяки якому можна буде встановити на комп’ютери Mac на чіпсеті Apple Silicon операційну систему Windows 10 on ARM.
Починаючи з версії 16.5, програмне забезпечення Parallels Desktop має підтримку Windows 10 on ARM для Apple M1, що стало можливим після рішення Apple про припинення підтримки Boot Camp для M1.
У останній версії Parallels Desktop для власників Mac на M1 є можливість запускати додатки Windows 10 on ARM, а також традиційні x86-програми паралельно з програмами для Mac чи iOS на операційній системі MacOS Big Sur, яка має нативну адаптацію для Apple M1. У Windows 10 on ARM, щоправда, будуть деякі обмеження через емуляцію.
Компанія-виробник заявляє, що у останньому оновленні покращили продуктивність та енергоефективність у порівнянні з запуском відповідного програмного забезпечення на комп’ютерах Mac, які оснащені процесорами Intel. Заявлено, що енергоефективність у M1-версій на 250 відсотків краща, ніж у Intel-версій. Крім цього, обіцяли покращення продуктивності DirectX 11 на 60 відсотків та покращення продуктивності VM на 30 відсотків.
Головний недолік у цьому випадку – те, що для цього треба запустити вже готову версію Windows. Виробник програмного забезпечення надає попередню збірку Windows 10 on ARM, яка доступна для завантаження з веб-сайту Microsoft Windows Insider. Також Parallels Desktop підтримує Ubuntu 20.04, Kali Linux 2021.1, Debian 10.7 та Fedora Workstation 3-1.2.
За матеріалами:
ITsider.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас