Греція назвала умови прийому українських туристів з травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція назвала умови прийому українських туристів з травня

Особисті фінанси
2328
Греція з 14 травня планує приймати українських туристів в рамках відкриття кордонів для ряду країн з-поза меж Шенгенської зони при дотриманні необхідних умов в’їзду і перебування.
Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів міністр туризму Греції Харіс Теохаріс.
«Реальність така, що ми зможемо приймати українських громадян, які прибувають в нашу країну, і також сподіваємося, що греки, які захочуть приїхати в Україну, адже є змішані шлюби, люди з родинними зв’язками, зможуть це зробити», — сказав Теохаріс.
Він додав, що 14 травня — «це дата, коли ми можемо спрогнозувати з точністю, що справи підуть за планом».
Для в’їзду в Грецію українці повинні будуть:
  • пред’явити негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою.
«Ми чекаємо від української влади зразки таких сертифікатів, щоб ми могли перевіряти їх на своїх кордонах, і ми прагнемо приймати і інші вакцини (не схвалені Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) — Ред.)», — зазначив Теохаріс.
Зараз Греція розглядає можливість заміни ПЛР-тесту на експрес-тест на антиген «з метою зниження витрат на подорож», який може бути введений вже з 14 травня.
Важливо. Після прибуття українців і туристів з інших країн будуть вибірково тестувати на COVID-19 в грецьких аеропортах, з огляду на поточну ситуацію із захворюваністю в тій чи іншій країні.
Міністр додав, що в цьому році без ПЛР-тесту в Грецію зможуть в’їжджати діти до п’яти років.
Водночас чиновник зазначив, що остаточне рішення про відкриття кордонів Греція буде приймати у співпраці з фахівцями в галузі охорони здоров’я країни, з огляду на епідеміологічну ситуацію в світі.
«Ми сумуємо за друзями з України, ми хочемо бачити знову ваші дружні обличчя. Ми запевняємо, що чекаємо вас в Греції з розкритими обіймами, але ми також робимо це таким чином, який підходить обом сторонам», — резюмував міністр.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас