8 тисяч для ФОПів: Шмигаль назвав дату старту прийому заявок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

8 тисяч для ФОПів: Шмигаль назвав дату старту прийому заявок

Особисті фінанси
799
ФОПи та наймані працівники у «червоних» зонах з 19 квітня зможуть надсилати заявки на отримання 8 тис. грн держдопомоги.
Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду у середу.
«З 19-го квітня ФОПи та наймані працівники з червоних карантинних зон зможуть надсилати заявки на отримання 8 тисяч гривень допомоги від держави. Механізм подачі заявок залишається простим та зручним — через портал чи застосунок Дія», — сказав Шмигаль.
За його словами, на цю програму підтримки планується витратити близько 3 млрд грн.
Нагадаємо, затверджено перелік видів економічної діяльності, за якою ФОПи та наймані працівники в «червоних» зонах карантину можуть претендувати на отримання фінансової допомоги від уряду.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада підтримала в цілому законопроект № 5300 про допомогу підприємцям і найманим працівникам через локдаун в «червоних» зонах.
  • По 8 тисяч гривень отримають тільки ті ФОПи і наймані працівники підприємств, чий основний вид економічної діяльності входить до Переліку основних видів економічної діяльності, щодо яких здійснюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи.
  • Що вказати в заяві: прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта; адреса реєстрації місця проживання заявника; номер банківського рахунку заявника для виплати допомоги — за стандартом IBAN.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас