Порядок виплати ФОПам по 8 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порядок виплати ФОПам по 8 тисяч гривень

Казна та Політика
5463
Мінсоцполітики оприлюднило проект постанови про порядок виплат фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам по 8 тисяч гривень.
Про це сказано в проекті постанови, який розміщено на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).
Нагадаємо, допомога буде отримана тільки в «червоній зоні».
Заявки потрібно подавати протягом 30 днів з дня введення на території додаткових заходів.
За 8 тисяч гривень отримають тільки ті ФОПи і наймані працівники підприємств, чий основний вид економічної діяльності входить до Переліку основних видів економічної діяльності, щодо яких здійснюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи.
Як і в грудні 2020 року, коли ФОПи отримували допомогу від держави, заява подається через «Портал Дія» (в тому числі з використанням мобільного додатка).
Що вказати в заяві: прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта; адреса реєстрації місця проживання заявника; номер банківського рахунку заявника для виплати допомоги — за стандартом IBAN.
Загальний обсяг наданої торік одноразової матеріальної допомоги, яка виплачувалася в розмірі 8 тис. грн, склав 3,85 млрд гривень, з яких наймані працівники отримали 1,85 млрд грн, фізичні особи — підприємці – 2,0 млрд гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада підтримала в цілому законопроект № 5300 про допомогу підприємцям і найманим працівникам через локдаун в «червоних» зонах.
  • Нагадаємо, раніше повідомлялося, кого змусять повернути «карантинні» 8 тисяч гривень, що були отримані раніше. В Офісі великих платників податків ДПС повідомляли, кому з одержувачів «карантинної» допомоги від уряду доведеться її повернути на рахунки держави.
  • Хто поверне гроші? У разі виявлення недостовірних відомостей, наданих застрахованою особою, на підставі яких було виплачено одноразову матеріальну допомогу, які впливають на право застрахованої особи на її отримання, сума одноразової матеріальної допомоги підлягає поверненню застрахованою особою.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас